Risalamande

Del opskrift

Ingredienser

Risengrød
120g grødris
7 dl sødmælk
1 dl vand
1 polynesisk vaniljestang (eller 2 bourbon vaniljestænger)
2-3 spsk sukker
2g salt
Risalamande
70-80g smuttede mandler
3,5 dl piskefløde
25-35g flormelis

Fremgangsmåde

Risengrød

Lav risengrøden dagen før. Kom vand og mælk i en tykbundet gryde, og kog op. Tilsæt risene, og rør rundt. Lad det koge sagte i 2 minutter, sæt låg på, og sluk for blusset. Lad gryden trække i 10 minutter. Rør rundt, og kog op igen. Gentag denne proces i den næste time ved at koge op og røre rundt 5-6 gange undervejs.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både stang og korn i, når du tager grøden af blusset for sidste gang. Rør rundt i grøden – på den måde bevarer du mest muligt af vaniljens aroma.

Hæld grøden i en beholder af glas, drys et lag sukker ovenpå for at undgå skind, og lad vaniljestangen blive i grøden. Dæk med låg eller plastfilm, og stil grøden i køleskabet natten over.

Risalamande

Bag de smuttede mandler i ovnen ved 150°C i 6-7 minutter. De skal ikke få en ristet smag, men blot varmes godt igennem, så de bliver ekstra sprøde. Hak derefter mandlerne fint.

Pisk fløden til en let og luftig konsistens i hånden – vær omhyggelig med ikke at overpiske den. Tag risengrøden ud af køleskabet, fjern vaniljestangen, og kom grøden i en stor skål. Rør de hakkede mandler i grøden. Tilsæt derefter ¾ af den piskede fløde og 20 g flormelis. Fold ingredienserne forsigtigt sammen. Smag til med mere flormelis efter behov, og tilsæt resten af flødeskummet, hvis konsistensen ønskes lettere.

Lad gerne risalamanden trække 1 time eller mere i køleskabet inden den spises… og husk mandlen!

Du finder selvfølgelig opskriften på hjemmelavet kirsebærsauce HER

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps