Lav risengrøden dagen før. Kom vand og mælk i en tykbundet gryde, og kog op. Tilsæt risene, og rør rundt. Lad det koge sagte i 2 minutter, sæt låg på, og sluk for blusset. Lad gryden trække i 10 minutter. Rør rundt, og kog op igen. Gentag denne proces i den næste time ved at koge op og røre rundt 5-6 gange undervejs.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både stang og korn i, når du tager grøden af blusset for sidste gang. Rør rundt i grøden – på den måde bevarer du mest muligt af vaniljens aroma.
Hæld grøden i en beholder af glas, drys et lag sukker ovenpå for at undgå skind, og lad vaniljestangen blive i grøden. Dæk med låg eller plastfilm, og stil grøden i køleskabet natten over.
Bag de smuttede mandler i ovnen ved 150°C i 6-7 minutter. De skal ikke få en ristet smag, men blot varmes godt igennem, så de bliver ekstra sprøde. Hak derefter mandlerne fint.
Pisk fløden til en let og luftig konsistens i hånden – vær omhyggelig med ikke at overpiske den. Tag risengrøden ud af køleskabet, fjern vaniljestangen, og kom grøden i en stor skål. Rør de hakkede mandler i grøden. Tilsæt derefter ¾ af den piskede fløde og 20 g flormelis. Fold ingredienserne forsigtigt sammen. Smag til med mere flormelis efter behov, og tilsæt resten af flødeskummet, hvis konsistensen ønskes lettere.
Lad gerne risalamanden trække 1 time eller mere i køleskabet inden den spises… og husk mandlen!
Du finder selvfølgelig opskriften på hjemmelavet kirsebærsauce HER
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.