Varm ovnen op til 180 grader.
Rul hver plade butterdej ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Skær hver plade i fire stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Pisk æggeblommerne med 1 spsk vand og pensl butterdejsfirkanterne. Kom flormelis i en sigte og drys hver firkant med et fint tyndt lag flormelis. Prik huller i dejstykkerne med en gaffel og kom bagepapir over og sæt en bageplade ovenpå. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Fjern derefter den øverste bageplade og bagepapiret og bag yderligere i 8-10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og gem selve stangen til anden brug. Pisk fløde og vaniljekorn sammen til en tæt flødeskum. Sigt flormelis i flødeskummen og tilsæt appelsinskal og cointreau. Vend det hele grundigt rundt og smag til. Kom chantilly- cremen i en sprøjtepose.
Tag de små butterdejsfirkanter og flæk dem, så der er ca. 3-4 plader pr. person. Start med en bund og sæt med sprøjteposen små dutter af creme på bunden, til den er dækket. Fordel hindbærrene ovenpå og gentag med næste bund eller top. Der kan være 2-3 lag med creme og hindbær. Kom hver mille-feuille på en tallerken, drys lidt flormelis udover og slut af med finthakkede pistacienødder.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.