Marineret sild i sennepscreme

Del opskrift

Ingredienser

Sennepscreme
300 g mayonnaise
100 g cremefraiche 38 %
2 spsk grov sennep
1 spsk Dijonsennep
1 spsk gul sennep (frenchies eller en sød dansk sennep)
1 spsk honning
1 finthakket skalotteløg
Evt. En lille spsk hvidvinseddike
Havsalt og friskkværnet sort peber
Anretning
4 gammeldags marinerede hvide sildefileter
4 skiver rugbrød
2 smilende æg (kogt 9min. sat over i kogende vand)
1 skalotteløg
2 spsk hakket frisk estragon
Evt. sprød boghvede
Evt. 2 spsk syltede sennepsfrø
Lidt friske estragonblade

Fremgangsmåde

Sennepscreme 

Hak skalotteløget fint og kom ingredienserne i en skål, vend det hele sammen og smag til med salt, peber og eddike. 

Anretning

Tag sildefileterne og dup dem tørre på et stykke køkkenrulle. Lad dem være hele eller skær dem i passende stykker.

Kom lidt sennepscreme på rugbrødet, læg silden ovenpå og kom mere sennepscreme på, så silden er dækket. Halvér solæggene og anret dem ovenpå sildene sammen med tynde skiver af løg, kapers, kørvel, estragon og sprød boghvede.

Alternativ: Hvis man har planlagt en større frokost, hvor det er for omfattende at lave individuelle smørrebrød, kan sildene skæres i mindre bidder, vendes i sennepscremen og serveres i et fad med brød og tilbehør ved siden af.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps