Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver på langs med fibrene. Steg løgene ved svag varme i smør i ca. 40-50 minutter.
De må ikke koge, men de skal stege langsomt og blive mere og mere brune, til de til sidst er helt mørkebrune og karamelliserede. Rør jævnligt i løgene undervejs, så de ikke brænder på.
Drys lidt hvedemel over løgene, når de er karamelliserede og vend det rundt i løgene, til melet er absorberet. Hæld derefter først sherryeddike, så vin i gryden og lad det koge næsten væk.
Kom derefter grøntsagsfonden på og lad det koge op. Kom krydderierne og krydderurter i en gaze- eller tepose, luk posen til med en snor eller en knude og læg krydderposen ned i suppen.
Lad suppen simre i ca. 25-30 minutter og fjern derefter posen. Smag suppen til med salt og peber og evt. lidt mere sherryeddike.
Skær imens flutet i tykke skiver og rist dem i ovnen ved
175 grader, i ca. 12-14 minutter, til de er helt tørre og kun en smule gyldne.
Riv osten og tænd for ovnens grill. Fordel suppen i nogle kerami- ske suppeskåle, der kan tåle at komme i ovnen. Læg to skiver brød oven i suppen i hver suppeskål og fordel den rev- ne ost ovenpå – ja, der skal masser på.
Stil skålene i ovnen under grill- elementet og gratinér osten, til den bobler og begynder at tage farve.
Tag suppeskålene ud, drys evt. med lidt friske spæde timanblade og server suppen rygende varm.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.