Nip bønnerne og kog dem i 2 liter letsaltet vand i ca. 6-8 minutter, til de lige præcis er møre og uden for meget bid. Tag bønnerne op med en hulske og lad dem køle af på et fad.
Sæt æggene over i kogende vand og lad dem koge i 9 minutter. Køl dem derefter af i koldt vand, pil dem og skær dem i kvarter. Skær de kogte kartofler i kvarter. Halver tomaterne på langs og hak de ristede mandler groft. Bland nu de lune bønner, kartofler, oliven, tomater og persilleblade sammen med halvdelen af vinaigretten.
Riv hvidløget fint på et rivejern og hak skalotteløget fint. Rør cremefraiche og dijonsennep sammen i en skål, og tilsæt olien lidt ad gangen, indtil dressingen emulgerer. Rør derefter resten af ingredienserne i og smag til med salt og peber.
Bred salaten ud på et fad eller fordel den på tallerkener. Kom æg, kartofler og tomater ovenpå, drys med ristede mandler og friske estragonblade. Dryp til sidst resten af vinaigretten over, eller server den ved siden af.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.