Udvand de saltede/modnede sildefileter i en stor skål koldt vand i køleskabet natten over, ca. 12 timer. Tag sildefileterne op, skyl dem i rent vand og smag på dem. Sildene skal stadig være til den salte side, da eddikelagen også vil trække lidt salt ud. Er de stadig meget salte, lad dem udvande i nyt vand i et par timer mere.
Rist krydderierne kort på en pande til de dufter. Kom dem derefter i en gryde sammen med alle de øvrige ingredienser til lagen og kog sagte i 15 minutter. Tag gryden af blusset, og afkøl lagen.
Kom sildene i et skoldet sylteglas, hæld den afkølede lage over, sæt det på køl, og lad sildene trække i lagen i mindst 3 døgn inden servering. Holder sig i mindst 3-4 uger dækket af denne lage på køl.
Løgene pilles og skæres i 1 1/2 cm brede skiver. Blancher løgskiverne i letsaltet vand, til de begynder at skille ad. Tag løgene op med en hulske, og kom dem i et skoldet sylteglas.
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op, til honningen er helt opløst. Afkøl lagen og hæld den over løgene.
TIP: De syltede skalotteløg er gode med masser af sager på julefrokostbordet og smørrebrødet. Fungerer med alt fra sild og rimmet fisk til rullepølse og gravad okse.
Kog 2 l vand op med salt i en gryde, og kog boghveden heri i ca. 15 minutter. Kom boghveden i en sigte, og lad den dryppe af. Varm ovnen op til 140 grader. Bred boghveden ud på en bageplade med bagepapir, og tør den i ovnen i 25-30 minutter.
Varm derefter olien op til ca. 175 grader i en gryde, og fritér boghveden lidt af gangen heri, til den er gylden og sprød. Tag den op, og lad den dryppe af på fedtsugende papir. Boghveden kan sagtens tilberedes dagen før, den skal bruges. Den kan holde sig op til 7 dage i en beholder med tætsluttende låg. Sæt den ikke i køleskabet, så den bliver blød.
Bland alle ingredienser og smag til med salt, peber og citronsaft. Lav den gerne et par timer før, den skal bruges, da den har godt af at trække. Fyld den på sprøjtepose, så du nemt kan anrette den.
Klip karsen og kom den i en skål. Tag silden op af lagen, og lad den dryppe af i en sigte. Skær æblerne i halve skiver eller tern. Smør rugbrødsskiverne med smør eller fedt, og anret silden på brødet. Kom med sprøjteposen små klatter af karrycremen på, derefter frisk æble, syltede løg, halve eller både af de smilende æg. Kom karsen på, og slut af med at drysse boghvedekerner på.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.