Varm ovnen op til 150 grader.
Skær bladene af rabarberne og rens forsigtigt rodender for brune kanter. Skyl stænglerne grundigt. Skær dem i stykker a ca. 3 cm. Læg rabarberstykker, sukker, vaniljekorn og -stang i et ovnfast fad og vend godt rundt. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til rabarberne er møre. Vend forsigtigt rundt undervejs. Tag fadet ud og lad kompotten køle af på køkkenbordet.
Knus kardemommekapslerne i en morter, tag de sorte frø ud af kapslerne og knus dem til pulver i en morter. Kassér de grønne skaller.
Pisk æggeblommer, kardemommepulver og flormelis sammen i en skål i ca. 8-10 minutter, til det er hvidt og meget skummende.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, vend det hele forsigtigt sammen og kom ismassen i en skål og sæt den på frys i min. 4 timer.
Tag isen ud og temperer den inden servering i køleskabet i ca. 15 minutter.
Pisk æg, fløde, sirup, vaniljekorn og sukker sammen i en skål.
Vend brødet i blandingen og lad det suge i et par minutter. Tag brødskiverne op og vend dem derefter i kanelsukkeret. Steg brødskiverne i smør på en varm pande, til de er gyldne og sprøde.
Anret de lune arme riddere med rabarberkompot og kardemomme-is på tallerkener, drys evt. med lidt hakkede, ristede mandler og spiselige blomster.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.