Arme riddere med rabarber og kardemommeis

Del opskrift

Ingredienser

Rabarberkompot
2 bundter rabarber (ca. 800 g)
ca. 225 g lys rørsukker
1 stang vanilje
Kardemommeis
15 kardemommekapsler
6 æggeblommer
100 g flormelis
5 dl piskefløde
Arme riddere
2 æg
1 1⁄2 dl piskefløde
1 spsk sirup
Korn af 1⁄2 vaniljestang
1 1⁄2 dl rørsukker
4 skiver daggammelt hvedebrød uden skorpe
Smør til stegning
Kanelsukker til drys
Servering
Evt. 2 spsk hakkede og ristede mandler
Evt. Spiselige blomster, geranium, tagetes eller stedmoder

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

Varm ovnen op til 150 grader.
Skær bladene af rabarberne og rens forsigtigt rodender for brune kanter. Skyl stænglerne grundigt. Skær dem i stykker a ca. 3 cm. Læg rabarberstykker, sukker, vaniljekorn og -stang i et ovnfast fad og vend godt rundt. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til rabarberne er møre. Vend forsigtigt rundt undervejs. Tag fadet ud og lad kompotten køle af på køkkenbordet.

Kardemommeis

Knus kardemommekapslerne i en morter, tag de sorte frø ud af kapslerne og knus dem til pulver i en morter. Kassér de grønne skaller.
Pisk æggeblommer, kardemommepulver og flormelis sammen i en skål i ca. 8-10 minutter, til det er hvidt og meget skummende.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, vend det hele forsigtigt sammen og kom ismassen i en skål og sæt den på frys i min. 4 timer.
Tag isen ud og temperer den inden servering i køleskabet i ca. 15 minutter.

Arme riddere

Pisk æg, fløde, sirup, vaniljekorn og sukker sammen i en skål.
Vend brødet i blandingen og lad det suge i et par minutter. Tag brødskiverne op og vend dem derefter i kanelsukkeret. Steg brødskiverne i smør på en varm pande, til de er gyldne og sprøde.

Servering

Anret de lune arme riddere med rabarberkompot og kardemomme-is på tallerkener, drys evt. med lidt hakkede, ristede mandler og spiselige blomster.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps