1 springform ca. 28-30cm
Mix sukker, smør, kardemomme og salt grundigt med en elpisker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk grundig imellem hvert æg – pisk det hele luftigt. Blend nødderne til grov mel. Rør mel og bagepulver sammen og rør det tilsidst sammen med nøddemelet i æggeblandingen. Kom dejen i en smørsmurt springform, drysset med en smule sukker. Fordel æblerne over dejen med skrællen opad, og fordel saften fra bunden af skålen over æblerne.
Udkern æblerne og sær dem i både. Vend grundigt med sukker og kanel (evt. også i blommemarmelade), og lad det trække imens du laver dejen.
Bag ved 175 grader i en forvarmet ovn. I ca. 50-60min. – evt. de sidste 10min. ved 150 grader hvis den er ved at være lidt mørk i toppen. Tag ud af ovnen og fjern ringen af spring formen og lad kagen trække i min 60 min inden der skæres af den.
Tilmeld dig vores smørrebrødspost og få seneste nyt fra restauranterne, lækre opskrifter, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer