1 springform ca. 28-30cm
Mix sukker, smør, kardemomme og salt grundigt med en elpisker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk grundig imellem hvert æg – pisk det hele luftigt. Blend nødderne til grov mel. Rør mel og bagepulver sammen og rør det tilsidst sammen med nøddemelet i æggeblandingen. Kom dejen i en smørsmurt springform, drysset med en smule sukker. Fordel æblerne over dejen med skrællen opad, og fordel saften fra bunden af skålen over æblerne.
Udkern æblerne og sær dem i både. Vend grundigt med sukker og kanel (evt. også i blommemarmelade), og lad det trække imens du laver dejen.
Bag ved 175 grader i en forvarmet ovn. I ca. 50-60min. – evt. de sidste 10min. ved 150 grader hvis den er ved at være lidt mørk i toppen. Tag ud af ovnen og fjern ringen af spring formen og lad kagen trække i min 60 min inden der skæres af den.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.