Aamanns kirsebærsauce

Del opskrift

Ingredienser

Kirsebærsauce
400 g frosne kirsebær uden sten
100 g mørk rørsukker
1 stang kanel
1 stk stjerneanis
1,5 spsk majsstivelse
3 spsk vand
1 dl ægte kirsebærvin (fx fra Frederiksdal) eller portvin (uby)

Fremgangsmåde

Tilberedning:

Kog kirsebær og sukker op i en kasserolle. Lad det koge i 3-4 min. Si saften fra gennem en sigte. Kom saften tilbage i kasserollen sammen med kanel og stjerneanis. Kog saften ind til cirka halvdelen og skru ned for blusset, så det kun simrer.

Rør majsstivelsen ud i lidt vand og hæld det i gryden med kirsebærsaft. Kog igennem og tilsæt kirsebærrene fra sigten. Kog op. Tag gryden af blusset og hæld kirsebærvinen eller portvin i og rør igennem.

Husk at fiske kanelstang og stjerneanis op, inden kirse- bærsaucen lunes igennem og serveres til risalamanden.

Du finder selvfølgelig opskriften på risalamande HER

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps