Adam Aamann er vild med snaps og har forsøgt sig med flere hundrede varianter igennem årene. Nu er de fire mest populære varianter også tilgængelige ’ud af huset’. Køb dem i vores restauranter eller webshop. ​

En lille skarp

Snaps er en uundværlig del af den klassiske, danske frokost. Ikke alene renser den paletten, den kan også bruges aktivt i samspillet med maden og højne totaloplevelsen af et måltid. Ligesom en god øl eller et glas vin kan det. Snapsen har derfor en særlig plads på Aamanns restauranter, hvor netop frokosten og smørrebrødet altid har stået helt centralt.

Når vi fortolker det klassiske smørrebrød og introducerer nye smagssammensætninger og råvarer på frokosttallerknen, er der naturligvis også behov for at kigge på den traditionelle sidevogn: kryddersnapsen. Hos Aamanns skaber vi snapse, der passer til vores mad og til årstiden.

Samarbejdet med Braunstein 

Aamanns snapse er produceret i samarbejde med familiedestilleriet Braunstein i Køge. Braunstein producerer en helt forrygende ’grundsnaps’, der er fløjlsblød i smagen og lavet med økologisk korn. Vi trækker videre på grundsnapsen med urter, frugt, brød og krydderier til smagen er præcis, som vi synes, den skal være.

Læs mere om Distilleriet Braunstein

Rugbrød

Alle elsker duften af ristet rugbrød. Tænk, hvis man kunne få den aroma ned i en snaps? Det var udgangspunktet, og igennem årene har vi forfinet den igen og igen. Denne version er den bedste, vi har smagt. Snapsen har trukket med ristede, ukurante skiver af vores eget rugbrød bagt på mask fra Herslev Bryghus og biodynamisk korn fra Østeragergård. Alt i alt en super aromatisk snaps – og Adams favorit.

Frokostbordets ’all-rounder’: skabt til stegt og sprængt kød, kraftige oste, stegte sild og røget laks.

Skovmærke

Den ultimative begynder-snaps. Den vi serverer på Aamanns restauranter for gæster, der i udgangspunktet tror, at de ikke bryder sig om snaps. Altid med et godt resultat. Basen er det bedste, vi kunne finde: en mild snaps på økologisk korn destilleret på Braunstein. Skovmærken, der er samlet af Adam i Gribskov, tilføjer yderligere en afrundet finesse med noter af krydret honning, milde urter, mandler, kokos og vanilje.

Perfekt til pocherede æg med forårsgrønt, dampet fisk med spinat og ærter, sommersalat, grønne asparges – eller som drinks-partner.

Æble-, peberrod- citron

En ny-klassikker på Aamanns restauranter. Selve snapsen er destilleret på æbler hos Braunstein, som igen har trukket på friske Fejø-æbler, økologisk peberrod og skal og frugtkød fra citroner. En frugtig og højaromatisk snaps med et diskret spark fra peberroden.

Skabt til røget laks med æble-peberrodscreme, æbleflæsk eller stegte sild – gerne med æbler og dild

Porse

Den mest kendte snapsetype herhjemme – og nok den mest efterspurgte på Aamanns restauranter. Snapsen er lagret med blade fra den bittersmagende porsebusk. Porsen står i mange vådområder i den danske natur, men der er stor forskel på, hvordan den smager. Vi har blandet porse fra Thy, der har træagtige, brune, ja, nærmest bitre, puddersukkeragtige aromaer med porse fra Skjern Å, der dufter mere af medicinske urter og har en større finesse.

Perfekt til røgvarer, krydrede pølser, kryddersild, postejer eller stegt lever med brune løg.