Aamanns 1921
Aamanns 1921 i Indre By
Michelin-anbefalet smørrebrød med afsæt i økologi og sæsonens bedste råvarer.
Menukort
-
Frokost
Menuen er gældende fra d. 12/03/24 – 06/05/24
À La Carte
Vi anbefaler to-tre stykker smørrebrød og retter pr. person.
Glaserede gulerødder, blomsterkål, pistacienødder (V) – 135,-
Rødbeder, ost, boghvede, estragon, valnødder (V) – 145,-
Svampetoast, hasselnødder, purløg, stikkelsbær, serveret på surdejsbrød (V) – 175,-
Stegt artiskok, jordskok, syltet løg, hollandaise (V) – 175,-
Karrysild, æg, æble, løg, crème fraiche, fedtegrever – 135,-
Sildetallerken – Fire forskellige sild, sprøde løg, crème fraiche, fedtegrever – 285,-
Islandsk koldrøget laks, syltede agurker, fennikel, dild, peberrod – 150,-
Håndpillede rejer, æg, dild, purløg, serveret på surdejsbrød – 185,-
Smørstegt og paneret rødspætte, kål- og rodfrugtremoulade, citron – 155,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rejesalat, purløg, citron – 175,-
Hønsesalat, selleri, grønkålsskud, sprødt kyllingeskind – 150,-
Krogmodnet oksetatar, cornichoner, syltede svampe, røget æggeblomme – 150,-
Dagens frokostret – En klassisk lun frokostret med sæsonens råvarer i fokus. Minimumsbestilling to personer. Pris pr. person – 195,-
Børnenes favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte med remoulade og grøntsagsstave. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 125,-Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, vilde svenske blåbær, brioche – 120,-
Choux au Craquelin, rabarbersorbet, vaniljecreme, mandler – 120,-
Petit fours, fem stykker sødt – 105,-3-Retters Frokostmenu – 390,-
Første ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Glaserede gulerødder, blomsterkål, pistacienødder (V)
Smørrebrød – Karrysild, æg, æble, løg, crème fraiche, fedtegrever
Smørrebrød – Islandsk koldrøget laks, syltede agurker, fennikel, dild, peberrodAnden ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Rødbede, ost, boghvede, estragon, valnødder (V)
Smørrebrød – Hønsesalat, selleri, grønkålsskud, sprødt kyllingeskind
Smørrebrød – Krogmodnet oksetatar, cornichoner, syltede svampe, røget æggeblomme
Dagens frokostret – Minimumsbestilling to personer (+50kr)Ost og Dessert – Vælg mellem
To danske oste, knækbrød, marmelade
Pålægschokolademad, vilde svenske blåbær, brioche -
Aften
Menuen er gældende fra d. 12/03/24 – 06/05/24
Brød og Snacks
Brød, smør – 35,-
Focaccia, pesto, solsikkekernehummus, rugbrødschips – 70,-
Kartoffel- og porre kroketter, 3 stk – 70,-
Charcuterie, braiseret fennikel, syltede sennepskorn – 90,-À la Carte
Smørrebrød – Islandsk koldrøget laks, syltede agurker, fennikel, dild, peberrod – 150,-
Smørrebrød – Smørstegt og paneret rødspætte, kål- og rodfrugtremoulade, citron – 155,-
Rimmet ørred, blodappelsin, yuzu, mandler – 125,-
Taskekrabbe, kålrabi, agurkesalat, brunet smør-blinis – 155,-
Selleri, bagt løg, vermouth-smørsauce (V ) – 125,-
Krogmodnet oksetatar, cornichoner, syltede svampe, røget æggeblomme – 150,-
Helleflynder, grønkål- og persillegremolata, muslingesauce – 250,-
Jordskokker, østershat, spelt, Gammel Knas ost (V) – 210,-
Svinekotelet, sort trompetsvamp, majs – 210,-
Dagens ret – En klassisk ret med sæsonens råvarer i fokus. Minimumsbestilling to personer. Pris pr. person – 195,-
Børnenes favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte med remoulade og grøntsagsstave. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 125,-Sideretter
Braiseret porre, hasselnød, brunet smør-vinaigrette (V) – 90,-
Sæsonens grønne salat (V) – 90,-Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, vilde svenske blåbær, brioche – 120,-
Choux au Craquelin, rabarbersorbet, vaniljecreme, mandler – 120,-
Petit fours – Fem stykker sødt – 105,-
Tasting Menu – 695,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’. Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
Focaccia, krydderurteemulsion
Glaserede gulerødder, havtorn, rygeost, kørvel
Kartoffel- og porre kroketter
Krustade, taskekrabbe, agurk
Charcuterie, braiseret fennikel, syltede sennepskorn
Krogmodnet oksetatar, brunet smør-vafler
Rimmet ørred, blodappelsin, yuzu, mandler
Svinekotelet, sort trompetsvamp, majs
Choux au Craquelin, rabarbersorbet, vaniljecreme, mandlerGrøn Tasting Menu (V) – 695,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’. Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
Focaccia, krydderurteemulsion
Glaserede gulerødder, havtorn, rygeost, kørvel
Kartoffel- og porre kroketter
Krustade, braiseret fennikel, sennep
Artiskok Barigoule
Rødbeder, brunet smør-vafler
Selleri, bagt løg, vermouth-smørsauce
Jordskokker, østershat, spelt, Gammel Knas ost
Choux au Craquelin, rabarbersorbet, vaniljecreme, mandler -
Vin og drikkekort
Vin på Glas
Mousserende
NV, Crémant d’Alsace, Domaine Fernand Engel, Alsace, Frankrig – 110,-
NV, Champagne, ”l’Universelle”, Brut, Baron Albert, Frankrig – 135,-Hvid
2021, Riesling, Aamanns Selection, St. Antony, Rheinhessen, Tyskland BIO – 105,-
2021, Chardonnay Reserve, Pfalz, Stefan Bietighöfer, Tyskland BIO – 135,-
2022, Gruner Veltliner Steinberg, Weinberghof Fritsch, Wagram, Østrig – 100,-
2019, Sancerre, Lucien Crochet, Loire, Frankrig – 145,-
2020, Pouilly-Fume ”La Rambarde”, Landrat-Guyollot, Loire, Frankrig – 140,-
2020, Riné, Cantrina, Lombardia, Italien – 115,-Rosé
2022, Sauvignon Blanc Sancerre Berthier, Frankrig – 130,-
2021, Pinot Noir, Rosanoire, Cantrina, Lombardia, Italien – 110,-Rød
2022, Pinot Noir, Bourgogne, Mommessin, Frankrig – 125,-
2021, Brouilly, Beaujolais, Château de Pierreux, Frankrig – 110,-
2020, Valpolicella Ripasso, Veneto Villa Molino, Italien – 145,-
2018, Brunello di Montalcino, Toscana, Val di Suga, Italien – 175,-Sød
2081, Riesling Auslese “Paradies”, Nahe, Martin Korrell – 130,-
2020, Coteaux du Layon, Loire, Ogereau – 125,-
2022, Ice Wine ”Dulce Enero”, Manchuela, Altolandon – 145,-
NV, 10 Years Tawny, Porto, Taylor’s – 110,-
2013, Late Bottled Vintage, Porto, Quinta Santa Eufêmia – 100,-Alkoholfri
2021, Grauburgunder, Rheinhessen, St. Antony – 110,-Vin på Flaske
Mousserende
NV, Crémant d’Alsace, Domaine Fernand Engel, Alsace, Frankrig – 585,-
NV, L’Universelle Brut, Baron Albert, Champagne, Frankrig – 750,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru ”Longitude”, Larmandier-Bernier, Champagne, Frankrig – 1350,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru, De Saint-Gall, Champagne, Frankrig – 850,-
NV, Rosé 1er Cru ”Vertus”, Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig – 750,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru ”Vertus”, Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig – 780,-Orange
2020, Biodiverso “Amphora”, Manchuela, Altolandon, Spanien – 650,-
2022, Doña Leo, Manchuela, Altolandon, Spanien – 675,-
2020, Graf Morillon, Südsteiermark, Maria & Sepp Muster, Østrig BIO – 750,-
2020, Scheurebe, Rheinhessen, Dr. Becker, Tyskland – 525,-
2019, Riesling, Rheinhessen, Dr. Becker, Tyskland – 525,-
2020, Orange vom Chardonnay, Rheinhessen, Gustavshof, Tyskland – 650,-
2014, Ribolla “Anfora”, Friuli, Gravner, Italien BIO – 1900,-
2015, Ribolla “Anfora”, Friuli, Gravner, Italien BIO – 1900,-Rosé
2021, Sauvignon Blanc Sancerre Berthier, Frankrig – 625,-
2022, Pinot Nero, Rosanoire, Cantrina, Lombardia, Italien – 495,-Hvid
2021, Riesling ”Aamanns Selection”, St. Antony, Rheinhessen, Tyskland BIO – 450,-
2017, Riesling GG Pettenthal, St. Antony, Rheinhessen, Tyskland – 800,-
2021, Chardonnay Reserve, Pfalz, Stefan Bietighöfer, Tyskland BIO – 650,-
2022, Grüner Veltliner, Wagram, Fritsch, Østrig – 425,-
2021, Grüner Veltliner Seftenberg, Kremstal, Proidl, Østrig – 750,-
2020, Grüner Veltliner Smaragd, Wachau, Tegernseerhof, Østrig – 700,-
2020, Gelber Muskateller, Südsteiermark, Wohlmuth, Østrig – 475,-
2018, Riesling Grand Cru “Mandelberg” Alsace, Jean Becker, Frankrig – 850,-
2021, Sancerre, Lorie, Lucien Crochet, Frankrig – 700,-
2020, Pouilly-Fume ”La Rambarde”, Lorie, Landrat-Guyollot, Frankrig – 700,-
2020, Chenin Blanc, “Fief Boire”, Saint Nicolas, Loire, Frankrig – 800,-
2021, Petit Chablis, Domaine Passy Le Clou, Bourgogne, Frankrig – 550,-
2020, Aligoté, Bourgogne, Nicolas Potel, Frankrig – 575,-
2021, Chardonnay ”Les Crêts”, Bourgogne, Château de Messey, Frankrig BIO – 700,-
2020, Saint-Aubin V. V., Bourgogne, Domaine Roux, Frankrig – 800,-
2020, Puligny-Montrachet, Bourgogne, Remoissenet, Frankrig – 2100,-
2017, Macon Milly-Lamartine Les Collonges, Bourgogne, Louis Dorry, Frankrig – 900,-
2021, Chablis “Bas de Fourchaume”, Bourgogne, Jean Dauvissat, Frankrig – 800,-
2021, Chablis 1er Cru ”Cote de Lechet”, Bourgogne, Bernard Defaix, Frankrig – 1000,-
2020, Chablis Grand Cru ”Valmur”, Bourgogne, J. Moreau & Fils, Frankrig – 2000,-
2021, Meursault Villages, Bourgogne, Benjamin Leroux, Frankrig – 1300,-
2020, Meursault, Bourgogne, Olivier Leflaive, Frankrig – 1500,-
2016, Meursault 1er Cru ”Sous le Dos d’Ane”, Bourgogne, Leflaive, Frankrig – 5000,-
2020, Pouilly-Fuissé, Bourgogne, Leflaive, Frankrig – 3900,-
2020, Mâcon-Verzé, Bourgogne, Leflaive, Frankrig – 2700,-
2012, Château-Chalon (62 cl), Jura, Michel Tissot, Frankrig – 1100,-
2018, Collioure Blanc ”Armenn”, Languedoc, Vial Magnères, Frankrig – 650,-
2021, Pinot Grigio “Castel Ringberg”, Alto Adige, Elena Walch, Italien – 650,-
2020, Chardonnay “Castel Ringberg”, Alto Adige, Elena Walch, Italien – 850,-
2020, Riné, Lombardia, Cantrina, Italien – 475,-
2020, Pecorino “Oro Bianco”, Marche, De Angelis, Italien – 850,-
2022, Albariño “Etiqueta Verde”, Rias Baixas, Granbazán, Spanien – 550,-
2021, Chardonnay “Vintner’s Reserve”, California, Kendall-Jackson, USA – 600,-
2019, Chardonnay Monterey, California, La Crema, USA –650,-
2019, Sauvignon Blanc Russian River Valley, California, Merry Edwards, USA – 1100,-Rød
2018, Spätburgunder Trocken, Weingut Krone, Rheigau, Tyskland – 525,-
2019, Pinot Noir, Mosel, Markus Molitor, Tyskland – 585,-
2022, Pinot Noir, Bourgogne, Mommessin, Frankrig – 625,-
2018, Chambolle-Musigny “Les Cras”, Bourgogne, Antonin Guyon, Frankrig – 1250,-
2014, Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot”, Bourgogne, Nicolas Potel, Frankrig – 1400,-
2021, Vosne-Romanée “Aux Damaudes”, Bourgogne, Ambroise, Frankrig – 1500,-
2018, Nuits-St-Georges 1er Cru “Les Damodes”, Bourgogne, Lécheneaut, Frankrig – 900,-
2021, Brouilly, Beaujolais, Château de Pierreux, Frankrig – 550,-
2016, Saint-Julien, Bordeaux, Château Lagrange, Frankrig – 1995,-
2017, Pomerol, Bordeaux, Château Le Gay, Frankrig – 2900,-
2019, Gigondas “Le Calabrun”, Rhône, Le Plan des Moines, Frankrig – 650,-
2019, Châteauneuf-du-Pape ”Le Grand Pontal”, Le Plan des Moines, Frankrig – 700,-
2021, Crozes-Hermitage ”Les Sens”, Rhône, Laurent Fayolle, Frankrig – 650,-
2020, La Griffe, Rhône, Villeneuve, Frankrig – 750,-
2016, Vin de Pays de l’Hérault Rouge, Languedoc, Le Granges des Peres, Frankrig – 4900,-
2001, Vin de Pays de l’Hérault Rouge, Languedoc, Le Granges des Peres, Frankrig – 5400,-
2021, Barbera d’Alba “La Gemella”, Piemonte, Viberti, Italien – 600,-
2019, Barbera d’Asti “Ronco Malo”, Piemonte, Bera Vittorio, Italien – 650,-
2022, Barbera d’Asti “Tasmorcan”, Piemonte, Elio Perrone, Italien – 850,-
2018, Barolo “Buon Padre”, Piemonte, Viberti, Italien – 850,-
2017, Barolo “Monvigliero”, Piemonte, Viberti, Italien – 1100,-
2019, Barbaresco “Santo Stefano”, Piemonte, Castello di Neive, Italien – 1400,-
2020, Valpolicella Ripasso, Veneto, Villa Molino, Italien – 700,-
2019, Amarone della Valpolicella, Veneto, Villa Molino, Italien – 700,-
2021, Groppello, Veneto, Cantrina, Italien – 475,-
2017, Brunello di Montalcino, Toscana, Val di Suga, Italien – 800,-
2016, Chianti Classico “Gran Selezione”, Toscana, San Leonino, Italien – 650,-
2020, Montefalco Rosso, Umbria, Di Filippo, Italien – 450,-
2018, Rebo “Zerdí”, Lombardia, Cantrina, Italien – 550,-
2019, Garnacha, Galicia, Immortalis, Spanien – 595,-
2019, Tempranillo, Castile, Quinta de Quercus, Spanien – 600,-
2021, Cuéncame, Manchuela, Altolandon, Spanien – 650,-
2019, Flor de Pingus, Ribera del Duero, Pingus, Spanien – 1300,-
2019, Coruja do Montado Reserva, Tejo, Adega de Arriça, Portugal – 650,-
2020, Zinfandel “Vintner’s Reserve”, California, Kendall-Jackson, USA – 495,-
2018, Pinot Noir, California, La Crema, USA – 650,-
2019, Pinot Noir “Stormin’”, California, Maggy Hawk, USA – 1200,-
2014, Syrah, Oregon, Lillian, USA – 1600,-
2019, Pinot Noir, Oregon, Gran Moraine, USA – 850,-
2020, Cabernet Franc “Poligonos”, Mendoza, San Pablo, Argentina – 650,-
2020, Malbec “Concreto”, Mendoza, Altamira, Argentina – 850,-Sød
2018, Riesling Auslese “Paradies” (37.5 cl), Nahe, Martin Korrell, Tyskland – 550,-
2020, Sauternes, Bordeaux, Reserve Carlier, Frankrig – 700,-
2011, Vin Santo (50 cl), Toscana, Castello di Brolio, Italien – 850,-
2020, Coteaux du Layon “Saint Lambert”, Loire, Ogereau, Frankrig – 750,-
2022, Ice Wine “Dulce Enero”, Manchuela, Altolandon, Spanien – 750,-
NV, 10 Years Tawny, Porto, Taylor’s, Portugal – 750,-
2013, Late Bottled Vintage, Porto, Quinta Santa Eufêmia, Portugal – 700,-Øl
Økologisk fadøl fra Herslev Bryghus
«Aamanns IPA» (7,3%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Wiener Classic» (4,4% ) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Pilsner» (5,5% ) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Brown Ale» (5,6%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Wheat» (5%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Høst» (4,6%)- 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Sæsonens Øl» – 40 cl. 75,- / 50 cl. 85,-Flaskeøl
Herslev Bryghus «Rugøl» (6,9%) – 50 cl. 75,-
Birra Baladin «Nazionale», glutenfri (6.5%) – 33 cl. 70,-Alkoholfri
Herslev Bryghus «Under Solen» Pale Ale, (0,5%) – 33 cl. 65,-
Herslev Bryghus «Mørkets Frembrud» Brown Ale (0,5%) – 33 cl. 65,-
Doing Zero «Zen Citrus» IPA (0,5%) – 33 cl. 65,-
Doing Zero «Hazy Lazy» IPA (0,5%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Drink’in the Sun» Wheat Ale (0,3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Weird Weather» Hazy IPA, (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkelle «Raspberry» Limbo Series (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Riesling» Limbo Series (0.3%) – 33 cl. 65,-Snaps og Akvavit
Spørg din tjener for et større udvalg af snaps
Rugbrød – 60,-
Skovmærke – 60,-
Porse – 60,-
Æble-peberrod-citron – 60,-
Løvtikke – 60,-
Grillet citron – 60,-
Smag fire varianter af Aamanns snaps – 220,-Cocktails & Longdrinks
Aamanns ’Spritz’ – 135,-
Wild ’Bramble’ – 120,-
Tonka ’Espresso Martini’ – 130,-
Negroni – 120,-
Manhattan – 120,-
Gin & Tonic – 110,-Mocktails
Anaperitivo Tonic – 75,-
Mojito Mocktail, Sir. James 101 – 75,-
Gin & Tonic Mocktail, Sir. James 101 – 75,-Soft Drinks
Filtreret vand med eller uden brus, ad libitum – 30,-
Coca-Cola // Coca-Cola Zero – 45,-
Ginger Beer – 45,-Aamanns Hjemmelavet Lemonade – 55,- / 125,-
Spørg din tjener for dagens udvalgMuri Passing Clouds – 235,-
stikkelsbær, kvæde, jasmin (0.4%)
Muri Yamile- 235,-
hindbær, stikkelsbær, rabarber (0.4%)Varme drikke
Kaffe fra Ønsk
Stempelkande – 45,-
Espresso – 30,-
Double Espresso – 45,-
Americano – 45,-
Cortado – 45,-
Macchiato – 45,-
Cappuchino – 45,-
Latte – 50,-Te fra A. C Perch’s
English Breakfast – 45,-
White Temple – 45,-
Green Rhubarb – 45,-
Green Lemon & Ginger – 45,- -
Selskaber
Vi byder glædeligt, både store og små selskaber indenfor.
Vores nyrenoverede underetage kan bookes eksklusivt til private dining. Her kan man i private rammer, nyde
en Michelin-anbefalet middag ved det åbne køkken.
Lokalet er velegnet til alt imellem 15 – 32 personer.Kontakt os endelig på:
[email protected]
Vores event-team står klar til at rådgive
og følge jeres arrangement helt til dørs. -
Lunch
The menu is valid from 12/03/24 to 06/05/24.
Smørrebrød
We recommend two-three smørrebrød and dishes per person.
Glazed carrots, flower sprouts, pistachio (V) – 135,-
Beetroots, cheese, buckwheat, tarragon, walnuts (V) – 145,-
Mushroom toast, hazelnuts, chives, pickled onions, served on sourdough bread (V) – 175,-
Fried artichoke, sunchoke, pickled onion, hollandaise (V) – 175,-
Curry herring, egg, apples, crème fraîche, onions, pork fat crisp – 135,-
Herring platter – Four types of herring, crispy onions, crème fraiche, pork fat crisp – 285,-
Icelandic cold smoked salmon, pickled cucumber, dill, horseradish – 150,-
Hand peeled shrimps, egg, dill, chives, served on sourdough bread – 185,-
Butter-fried and breaded plaice, root vegetable remoulade, lemon – 155,-
Butter-fried and breaded plaice, shrimp salad, chives, lemon – 175,-
Chicken salad, celeriac, kale sprouts, chicken skin – 150,-
Dry-aged beef tartare, cornichons, pickled mushrooms, smoked egg yolk emulsion – 150,-
Dish of the day – Traditional lunch dish served family-style for sharing. Minimum order two persons. Price per person – 195,-
Kid’s Favorite – ’Frikadeller’ and potato salad, butter-fried plaice with remoulade and vegetable sticks. Only available for children under 12 years – 125,-Cheese & Dessert
Three Danish cheeses, toasted rye bread, marmalade – 150,-
‘Pålægschokolademad’, wild Swedish blueberries, brioche – 120,-
Choux au Craquelin, rhubarb sorbet, vanilla cream, almonds – 120,-
Petit fours, five pieces of sweets – 105,-3-Course Lunch Menu – 390,-
First dish – Choose between
’Smørrebrød’ – Glazed carrots, flower sprouts, pistachio (V)
‘Smørrebrød’ – Curry herring, egg, apples, crème fraîche, onions, pork fat crisp
‘Smørrebrød’ – Icelandic cold smoked salmon, pickled cucumber, dill, horseradishSecond dish – Choose between
’Smørrebrød’ – Beetroots, cheese, buckwheat, tarragon, walnuts (V)
‘Smørrebrød’ – Chicken salad, celeriac, kale sprouts, chicken skin
‘Smørrebrød’ – Dry-aged beef tartare, pickled mushrooms, smoked egg yolk emulsion
Dish of the day – Minimum order 2 persons (+50DKK)Cheese and Dessert – Choose between
Two Danish cheeses, ’knækbrød’, marmalade
’Pålægschokolademad’, wild Swedish blueberries, brioche -
Dinner
The menu is valid from 12/03/24 to 06/05/24.
Appetizers
Bread, butter – 35,-
Focaccia, herb pesto, sunflower seed hummus, rye bread chips – 70,-
Potato and leek croquettes, 3 pcs – 70,-
Pork charcuterie, braised fennel, pickled mustard seeds – 90,-À La Carte
Smørrebrød – Icelandic cold smoked salmon, pickled cucumber, dill, horseradish – 150,-
Smørrebrød – Butter-fried and breaded plaice, root vegetable remoulade, lemon – 155,-
Cured arctic char, blood orange, yuzu, almonds – 125,-
Brown crab, kohlrabi, cucumber salad, brown butter blinis – 155,-
Celeriac, baked onion, vermouth butter sauce (V) – 125,-
Dry-aged beef tartare, cornichons, pickled mushrooms, smoked egg yolk emulsion – 150,-
Halibut, kale and parsley gremolata, mussel sauce – 250,-
Jerusalem artichoke, oyster mushroom, spelt, Gammel Knas cheese (V) – 210,-
Pork chop, black trumpet, corn – 210,-
Dish of the day – Traditional dish served family-style for sharing. Minimum order two persons. Price per person – 195,-
Kid’s Favorite – ’Frikadeller’ and potato salad, butter-fried plaice with remoulade and vegetable sticks. Only available for children under 12 years – 125,-Sides
Braised Leek, hazelnut, brown butter vinaigrette (V) – 150,-
Seasonal green salad (V) – 120,-Cheese and Dessert
Three Danish cheeses, ‘knækbrød’, marmalade – 150,-
‘Pålægschokolademad’, wild Swedish blueberries, brioche – 120,-
Choux au Craquelin, rhubarb sorbet, vanilla cream, almonds – 120,-
Petit fours – Five pieces of sweets – 105,-Tasting Menu – 695,-
Includes bread and butter. Ten dishes in five servings, some of which are for sharing ’family style’. To be enjoyed by the whole table and cannot be combined with other menus.
Sunflower seed hummus, rye bread chips
Focaccia, homemade butter
Glazed carrots, sea buckthorn, smoked cheese, chervil
Croquettes, potato, leek
Croustade, brown crab, cucumber
Cured pork cheek, mustard
Dry aged tartar, brown butter waffle
Cured arctic char, blood orange, yuzu, almonds
Pork cutlet, black trumpet, corn
Choux au Craquelin, rhubarb sorbet, vanilla cream, almondsGreen Tasting Menu (V) – 695,-
Includes bread and butter. Ten dishes in five servings, some of which are for sharing ’family style’. To be enjoyed by the whole table and cannot be combined with other menus.
Sunflower seed hummus, rye bread chips
Focaccia, homemade butter
Glazed carrots, sea buckthorn, smoked cheese, chervil
Croquettes, potato, leek
Croustade, braised fennel, mustard
Artichoke Barigoule
Beetroot, brown butter waffle
Celeriac, baked onion, vermouth butter sauce
Jerusalem artichoke, oyster mushroom, spelt, Gammel Knas cheese
Choux au Craquelin, rhubarb sorbet, vanilla cream, almonds -
Wine and beverages
Wine by the Glass
Sparkling
NV, Crémant d’Alsace, Domaine Fernand Engel, Alsace, France – 110,-
NV, Champagne, ”l’Universelle”, Brut, Baron Albert, France – 135,-White
2021, Riesling, Aamanns Selection, St. Antony, Rheinhessen, Germany BIO – 105,-
2021, Chardonnay Reserve, Pfalz, Stefan Bietighöfer, Germany BIO – 135,-
2022, Gruner Veltliner Steinberg, Weinberghof Fritsch, Wagram, Austria – 100,-
2019, Sancerre, Lucien Crochet, Loire, France – 145,-
2020, Pouilly-Fume ”La Rambarde”, Landrat-Guyollot, Loire, France – 140,-
2020, Riné, Cantrina, Lombardy, Italy – 115,-Rosé
2022, Rosé d’Anjou, Remy Pannier, Loire, France – 130,-
2021, Pinot Noir, Rosanoire, Cantrina, Lombardy, Italy – 110,-Red
2022, Pinot Noir, Burgundy, Mommessin, France – 125,-
2021, Brouilly, Beaujolais, Château de Pierreux, France – 110,-
2020, Valpolicella Ripasso, Veneto Villa Molino, Italy – 145,-
2018, Brunello di Montalcino, Tuscany, Val di Suga, Italy – 175,-Sweet
2081, Riesling Auslese “Paradies”, Nahe, Martin Korrell – 130,-
2020, Coteaux du Layon, Loire, Ogereau – 125,-
2022, Ice Wine ”Dulce Enero”, Manchuela, Altolandon – 145,-
NV, 10 Years Tawny, Porto, Taylor’s – 110,-
2013, Late Bottled Vintage, Porto, Quinta Santa Eufêmia – 100,-Non-Alcoholic
2021, Grauburgunder, Rheinhessen, St. Antony – 110,-
Wine by the Bottle
Sparkling
NV, Crémant d’Alsace, Domaine Fernand Engel, Alsace, France – 585,-
NV, L’Universelle Brut, Baron Albert, Champagne, France – 750,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru ”Longitude”, Larmandier-Bernier, Champagne, France – 1350,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru, De Saint-Gall, Champagne, France – 850,-
NV, Rosé 1er Cru ”Vertus”, Doyard-Mahé, Champagne, France – 750,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru ”Vertus”, Doyard-Mahé, Champagne, France – 780,-Orange
2020, Biodiverso “Amphora”, Manchuela, Altolandon, Spain – 650,-
2022, Doña Leo, Manchuela, Altolandon, Spain – 675,-
2020, Graf Morillon, Südsteiermark, Maria & Sepp Muster, Austria BIO – 750,-
2020, Scheurebe, Rheinhessen, Dr. Becker, Germany – 525,-
2019, Riesling, Rheinhessen, Dr. Becker, Germany – 525,-
2020, Orange vom Chardonnay, Rheinhessen, Gustavshof, Germany – 650,-
2014, Ribolla “Anfora”, Friuli, Gravner, Italy BIO – 1900,-
2015, Ribolla “Anfora”, Friuli, Gravner, Italy BIO – 1900,-Rosé
2021, Sauvignon Blanc Sancerre Berthier, France – 625,-
2022, Pinot Nero, Rosanoire, Cantrina, Lombardy, Italy – 495,-White
2021, Riesling ”Aamanns Selection”, St. Antony, Rheinhessen, Germany BIO – 450,-
2017, Riesling GG Pettenthal, St. Antony, Rheinhessen, Germany – 800,-
2021, Chardonnay Reserve, Pfalz, Stefan Bietighöfer, Germany BIO – 650,-
2022, Grüner Veltliner, Wagram, Fritsch, Austria – 425,-
2021, Grüner Veltliner Seftenberg, Kremstal, Proidl, Austria – 750,-
2020, Grüner Veltliner Smaragd, Wachau, Tegernseerhof, Austria – 700,-
2020, Gelber Muskateller, Südsteiermark, Wohlmuth, Austria – 475,-
2018, Riesling Grand Cru “Mandelberg” Alsace, Jean Becker, France – 850,-
2021, Sancerre, Lorie, Lucien Crochet, France – 700,-
2020, Pouilly-Fume ”La Rambarde”, Lorie, Landrat-Guyollot, France – 700,-
2020, Chenin Blanc, “Fief Boire”, Saint Nicolas, Loire, France – 800,-
2021, Petit Chablis, Domaine Passy Le Clou, Burgundy, France – 550,-
2020, Aligoté, Burgundy, Nicolas Potel, France – 575,-
2021, Chardonnay ”Les Crêts”, Burgundy, Château de Messey, France BIO – 700,-
2020, Saint-Aubin V. V., Burgundy, Domaine Roux, France – 800,-
2020, Puligny-Montrachet, Burgundy, Remoissenet, France – 2100,-
2017, Macon Milly-Lamartine Les Collonges, Burgundy, Louis Dorry, France – 900,-
2021, Chablis “Bas de Fourchaume”, Burgundy, Jean Dauvissat, France – 800,-
2021, Chablis 1er Cru ”Cote de Lechet”, Burgundy, Bernard Defaix, France – 1000,-
2020, Chablis Grand Cru ”Valmur”, Burgundy, J. Moreau & Fils, France – 2000,-
2021, Meursault Villages, Burgundy, Benjamin Leroux, France – 1300,-
2020, Meursault, Burgundy, Olivier Leflaive, France – 1500,-
2016, Meursault 1er Cru ”Sous le Dos d’Ane”, Burgundy, Leflaive, France – 5000,-
2020, Pouilly-Fuissé, Burgundy, Leflaive, France – 3900,-
2020, Mâcon-Verzé, Burgundy, Leflaive, France – 2700,-
2012, Château-Chalon (62 cl), Jura, Michel Tissot, France – 1100,-
2018, Collioure Blanc ”Armenn”, Languedoc, Vial Magnères, France – 650,-
2021, Pinot Grigio “Castel Ringberg”, Alto Adige, Elena Walch, Italy – 650,-
2020, Chardonnay “Castel Ringberg”, Alto Adige, Elena Walch, Italy – 850,-
2020, Riné, Lombardy, Cantrina, Italy – 475,-
2020, Pecorino “Oro Bianco”, Marche, De Angelis, Italy – 850,-
2022, Albariño “Etiqueta Verde”, Rias Baixas, Granbazán, Spain – 550,-
2021, Chardonnay “Vintner’s Reserve”, California, Kendall-Jackson, USA – 600,-
2019, Chardonnay Monterey, California, La Crema, USA – 650,-
2019, Sauvignon Blanc Russian River Valley, California, Merry Edwards, USA – 1100,-Red
2018, Spätburgunder Trocken, Weingut Krone, Rheingau, Germany – 525,-
2019, Pinot Noir, Mosel, Markus Molitor, Germany – 585,-
2022, Pinot Noir, Burgundy, Mommessin, France – 625,-
2018, Chambolle-Musigny “Les Cras”, Burgundy, Antonin Guyon, France – 1250,-
2014, Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot”, Burgundy, Nicolas Potel, France – 1400,-
2021, Vosne-Romanée “Aux Damaudes”, Burgundy, Ambroise, France – 1500,-
2018, Nuits-St-Georges 1er Cru “Les Damodes”, Burgundy, Lécheneaut, France – 900,-
2021, Brouilly, Beaujolais, Château de Pierreux, France – 550,-
2016, Saint-Julien, Bordeaux, Château Lagrange, France – 1995,-
2017, Pomerol, Bordeaux, Château Le Gay, France – 2900,-
2019, Gigondas “Le Calabrun”, Rhône, Le Plan des Moines, France – 650,-
2019, Châteauneuf-du-Pape ”Le Grand Pontal”, Le Plan des Moines, France – 700,-
2021, Crozes-Hermitage ”Les Sens”, Rhône, Laurent Fayolle, France – 650,-
2020, La Griffe, Rhône, Villeneuve, France – 750,-
2016, Vin de Pays de l’Hérault Rouge, Languedoc, Le Granges des Peres, France – 4900,-
2001, Vin de Pays de l’Hérault Rouge, Languedoc, Le Granges des Peres, France – 5400,-
2021, Barbera d’Alba “La Gemella”, Piedmont, Viberti, Italy – 600,-
2019, Barbera d’Asti “Ronco Malo”, Piedmont, Bera Vittorio, Italy – 650,-
2022, Barbera d’Asti “Tasmorcan”, Piedmont, Elio Perrone, Italy – 850,-
2018, Barolo “Buon Padre”, Piedmont, Viberti, Italy – 850,-
2017, Barolo “Monvigliero”, Piedmont, Viberti, Italy – 1100,-
2019, Barbaresco “Santo Stefano”, Piedmont, Castello di Neive, Italy – 1400,-
2020, Valpolicella Ripasso, Veneto, Villa Molino, Italy – 700,-
2019, Amarone della Valpolicella, Veneto, Villa Molino, Italy – 700,-
2021, Groppello, Veneto, Cantrina, Italy – 475,-
2017, Brunello di Montalcino, Tuscany, Val di Suga, Italy – 800,-
2016, Chianti Classico “Gran Selezione”, Tuscany, San Leonino, Italy – 650,-
2020, Montefalco Rosso, Umbria, Di Filippo, Italy – 450,-
2018, Rebo “Zerdí”, Lombardy, Cantrina, Italy – 550,-
2019, Garnacha, Galicia, Immortalis, Spain – 595,-
2019, Tempranillo, Castile, Quinta de Quercus, Spain – 600,-
2021, Cuéncame, Manchuela, Altolandon, Spain – 650,-
2019, Flor de Pingus, Ribera del Duero, Pingus, Spain – 1300,-
2019, Coruja do Montado Reserva, Tejo, Adega de Arriça, Portugal – 650,-
2020, Zinfandel “Vintner’s Reserve”, California, Kendall-Jackson, USA – 495,-
2018, Pinot Noir, California, La Crema, USA – 650,-
2019, Pinot Noir “Stormin’”, California, Maggy Hawk, USA – 1200,-
2014, Syrah, Oregon, Lillian, USA – 1600,-
2019, Pinot Noir, Oregon, Gran Moraine, USA – 850,-
2020, Cabernet Franc “Poligonos”, Mendoza, San Pablo, Argentina – 650,-
2020, Malbec “Concreto”, Mendoza, Altamira, Argentina – 850,-Sweet
2018, Riesling Auslese “Paradies” (37.5 cl), Nahe, Martin Korrell, Germany – 550,-
2020, Sauternes, Bordeaux, Reserve Carlier, France – 700,-
2011, Vin Santo (50 cl), Tuscany, Castello di Brolio, Italy – 850,-
2020, Coteaux du Layon “Saint Lambert”, Loire, Ogereau, France – 750,-
2022, Ice Wine “Dulce Enero”, Manchuela, Altolandon, Spain – 750,-
NV, 10 Years Tawny, Porto, Taylor’s, Portugal – 750,-
2013, Late Bottled Vintage, Porto, Quinta Santa Eufêmia, Portugal – 700,-Beer
Organic draft beer from Herslev Brewery
«Aamanns IPA» (7.3%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Wiener Classic» (4.4%) –40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Pilsner» (5.5%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Brown Ale» (5.6%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Wheat» (5%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Høst» (4.6%)- 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Seasonal Beer» – 40 cl. 75,- / 50 cl. 85,-Bottled Beer
Herslev Brewery «Rugøl» (6.9%) – 50 cl. 75,-
Birra Baladin «Nazionale», gluten-free (6.5%) – 33 cl. 70,-Non-Alcoholic
Herslev Brewery «Under Solen» Pale Ale, (0.5%) – 33 cl. 65,-
Herslev Brewery «Mørkets Frembrud» Brown Ale (0.5%) – 33 cl. 65,-
Doing Zero «Zen Citrus» IPA (0.5%) – 33 cl. 65,-
Doing Zero «Hazy Lazy» IPA (0.5%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Drink’in the Sun» Wheat Ale (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Weird Weather» Hazy IPA, (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Raspberry» Limbo Series (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Riesling» Limbo Series (0.3%) – 33 cl. 65,-Snaps and Aquavit
Ask your server for a wider selection of schnapps
Rye Bread – 60,-
Woodruff – 60,-
Bog Myrtle – 60,-
Apple-Horseradish-Lemon – 60,-
Lovage – 60,-
Grilled Lemon – 60,-
Taste four varieties of Aamanns schnapps – 220,-Cocktails & Longdrinks
Aamanns ’Spritz’ – 135,-
Wild ’Bramble’ – 120,-
Tonka ’Espresso Martini’ – 130,-
Negroni – 120,-
Manhattan – 120,-
Gin & Tonic – 110,-Mocktails
Anaperitivo Tonic – 75,-
Mojito Mocktail, Sir. James 101 – 75,-
Gin & Tonic Mocktail, Sir. James 101 – 75,-Soft Drinks
Filtered water with or without bubbles, unlimited – 30,-
Coca-Cola // Coca-Cola Zero – 45,–
Ginger Beer – 45,-Aamanns Homemade Lemonade – 55,- / 125,-
Ask your server for today’s selectionMuri Passing Clouds – 235,-
gooseberry, quince, jasmine (0.4%)
Muri Yamile – 235,-
raspberry, gooseberry, rhubarb (0.4%)Warm Drinks
Coffee from Ønsk
French Press – 45,-
Espresso – 30,-
Double Espresso – 45,-
Americano – 45,-
Cortado – 45,-
Macchiato – 45,-
Cappuccino – 45,-
Latte – 50,-Tea from A. C Perch’s
English Breakfast – 45,-
White Temple – 45,-
Green Rhubarb – 45,-
Green Lemon & Ginger –45,- -
Groups
We warmly welcome both large and small parties.
Our newly renovated basement can be exclusively
booked for private dining. Here, in a private setting, enjoy
a Michelin-recommended dinner by the open kitchen.
The room is suitable for anything between 15 – 32 people.Please contact us at: [email protected]
Our event team is ready to advise
and follow your event right to the door.
Adresse
Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K
Åbningstider
Frokost
Mandag – lørdag
11.30-17.00
(Sidste bestilling 15.00)
Søndag
11.30-17.30
(Sidste bestilling 15.30)
Aften
Mandag – torsdag
18.00-22.00
(Sidste bestilling 20.15)
Fredag – lørdag
18.00-23.00
(Sidste bestilling 21.00)
Søndag
Lukket
Book bord
Reserver bord på 1921
Om AAMANNS 1921
“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt kokkehåndværk, sæsonens kvalitetsråvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og ofte overraskende smagssammensætninger, som tager afsæt i respekten for den klassiske tradition. Vi er certificeret med Det økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder at 60-90% af vores råvarer og drikkevarer økologiske råvarer, hvilket blot er en af de måder hvorpå vi vægter bæredygtighed.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse
Om aftenen serverer vi et udvalg af klassiske danske retter i ny fortolkning som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev og Mikkeller, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede og økologiske vine.
Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.
ER I EN STØRRE GRUPPE?
For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.
Vi har in vores indrettet vores underetage i samme smukke stil som i overetagen og skabt en unik stemning med kunst på væggene og et åbent køkken. Lokalet er meget indbydende til afholdelse af lukkede selskaber for både private og forretningsfrokoster og middage, og har i øvrigt en fantastisk akustik. Vi kan have op til 35 gæster i vores private dining room.
Send os en mail på [email protected] eller ring 20805200, og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.