Aamanns er mere end blot smørrebrød

“Jeg elsker smørrebrød, og mest af alt elsker jeg den gastronomiske skattekiste af gode råvarer og tilberedningsmetoder, som den klassiske danske frokost udspringer af. Det er hér, det danske køkken er fuldstændigt unikt. Tænk bare på den overflod af smagsoplevelser, som frokostbordet byder på!” – Adam Aamann

Smørrebrød er vores bidrag til verdens-gastronomien og det er virkelig en af de ting, som vi danskere kan bryste os af! Med det for øje kan det virkelig undre, at det i så mange år har været så ringeagtet blandt fagfolk og måttet lide en kummerlig tilværelse. Tidligere var industriens aftryk nok det mest afgørende i smørrebrøds universet: kvaliteten af råvarerne var i helt bund. Kedeligt rugbrød, dårligt industrielt fremstillet pålæg fyldt med nitrit, optøet fisk, overdreven brug af panering, grøntsager fra frost og dåse og det hele gerne lagt under et bjerg af industri-mayonnaise og på toppen: en udvandet agurkespringer.

Kvaliteten af smørrebrødet blev i årtier således kraftigt forringet af industrien, og både ernæringsmæssigt og smagsmæssigt endte smørrebrødet med at blive rubriceret i samme kategori som den dårligste fastfood. Ingen kokke med respekt for sig selv turde røre dette område med en stegegaffel. Derfor vakte det stor opmærksomhed, da kokken Adam Aamann tilbage i 2006 åbnede et lille take-away sted – her med fokus på at revitalisere det danske smørrebrød.

Adam tog udgangspunkt i sin faglighed som kok, og hvad han her havde lært om sensorik og smags- og konsistenssammensætninger. Og på den måde kom det pludselig til at handle om kvalitet frem for kvantitet.

DSC02655 © blank space studio

Tidløst smørrebrød


Hos Aamanns giver vi traditionelle danske retter en moderne og smagsmæssig overhaling.

Respekten for den gode smag og kokkehåndværket er en drivende kraft i alt, hvad vi laver. Det indebærer, at vi laver tingene fra bunden og af ordentlige råvarer.
Vi prioriterer, at frugt og grønt er i sæson, og har udvalgt vores leverandører med udgangspunkt i  standpunkter på områder som bæredygtighed og dyrevelfærd.  Det er vigtigt for os, at kødet kommer fra dyr, der har levet et anstændigt liv på friland, ligesom korn og mejeriprodukter er økologiske.  

Vi er særligt anerkendt for at have revitaliseret det klassiske danske smørrebrød. Det har vi gjort ved altid at sætte den gode smag og høje kvalitet først, og samtidig tilføre overraskende elementer og skabe nye smagsmæssige kombinationer. Vi insisterer på at være i konstant bevægelse. 

Fundamentet for vores smørrebrød er det økologiske surdejsrugbrød. Det bidrager med tekstur, sødme og bitterhed, og udgør et vindunderligt både smags- og konsistensmæssigt modstykke til pålægget. 

Brød, pålæg, grøntsager, urter, emulsioner og sprøde elementer er omhyggeligt doseret, og udgør tilsammen en gennemført æstetisk helhed med fokus på det samlede smagsindtryk.

Mere end et årti med Aamanns


Aamanns Deli & Takeaway, åbnede i december 2006 på Øster Farimagsgade 10. Ønsket var at modernisere og revitalisere det danske smørrebrød. I dag består Aamanns Deli & Takeaway af to afdelinger, en på Østerbro og en i Carlsberg Byen, kombineret med vores bageri.

I 2015 åbnede vi vores storkøkken i B&W’s tidligere hovedmagasin på Refshaleøen i København. Her driver vi kantine for virksomheder, der har til huse på Refshaleøen. Foruden dette også en økologisk frokostordning med 60-90% økologi. Vi har altid en varm ret til både kødspisere og vegetarer, to salater og et udvalg af både kød- og vegetarisk pålæg til det hjemmebagte brød. Vi har smørrebrødsdage, vegetardage, temadage og en ugentlig dag med sødt. 

Desuden skræddersyr Aamanns Køkken & Events selskaber med plads til over 200 spisende gæster i de højloftede og rustikke lokaler på Refshalevej 163 A.

I foråret 2022 blev alle afdelinger og restauranter hos Aamanns certificeret med Det Økologiske Spisemærke i sølv.

DSC03933 © blank space studio

Aamanns restauranter 


I august 2017 åbnede vores Michelin-anbefalede restaurant, Aamanns 1921, i Niels Hemmingsens Gade 19-21 i Indre By. I den store og lyse restaurant får du smørrebrød, og retter, udsprunget af den klassiske frokost med international kant.
 

I sensommeren 2021 åbnede vi vores grønne åndehul, Aamanns Replik i Skuespilhuset. Her kan man opleve et helt unikt inde- og udemiljø hvor man som spisende kan nyde en enestående udsigt.

Aamanns Genbo er vores nyeste spisehus og bar som er åbnet i Carlsberg Byen. Vores ambition er at blive et naturligt samlingspunkt, når sult og tørst melder sig – du kan altid svinge forbi Genboen. Hos Genbo samler vi det bedste fra vores restauranter. Vi bliver et spisehus med alt fra morgenmad, frokost til aftenservering og bar snacks. Og så kan vi løfte sløret for otte haner med øl fra Herslev, Mikkeller og Carlsberg samt et nøje udvalgt vinkort, der både rummer konventionelle og naturlige vine.