Syltede grønne jordbær

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
1 kg grønne jordbær
2 dl koldpresset æblemost eller vand
4 1⁄2 dl æbleeddike
150 g sukker
10 g salt
5 stilke frisk estragon
5 stilke frisk timian
4 laurbærblade, gerne friske
1 spsk hele sorte peberkorn
Evt. 1 tsk Atamon
2 sylteglas a 5 dl eller 1 stort

Fremgangsmåde

Grønne jordbær

Nip de grønne jordbær. Skold sylteglasset med kogende vand og kom jordbærrene i – de skal fylde glasset helt ud.

Kom alle ingredienser til syltelagen i en gryde, kog op, tag gryden af blusset og tilsæt evt. Atamon. Hæld den varme lage over jordbærrene og luk låget med det samme.

Lad dem trække til næste dag, opbevar derefter de syltede jordbær på køl, hvor de kan holde sig uåbnet i min. 6 måneder.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps