Skyl basilikumbladene og dup dem tørre i køkkenrulle. Kom bladene i en blender med olien og blend i et par minutter, til olien er grøn og ensartet i konsistensen. Se hvordan Adam laver urte-mayo i videoen herunder.
Opvarm olien til ca. 160 grader. Skær hvidløgsfeddene på tværs i papirstynde skiver (ca. 1 mm) på et mandolinjern. Varm olie op på en lille pande og friter hvidløgs- skiverne, til de er let gyldne – de må ikke blive mørkebrune. Tag dem op af olien med en hulske og læg dem på fedtsugende papir, til de er kølet af. Drys til sidst med fint salt.
Smør basilikum-mayonnaisen på rugbrødet. Skær tomaterne i skiver eller stykker og fordel dem på rugbrødet.
Kom dutter (evt. med en sprøjtepose) af basilikummayonnaisen på nogle af tomaterne og fordel de friterede hvidløg ovenpå. Slut af med blomster eller urter øverst
Tilmeld dig vores smørrebrødspost og få seneste nyt fra restauranterne, lækre opskrifter, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer