Varm ovnen op til 150 grader.
Skær bladene af rabarberne og rens forsigtigt rodender for brune kanter. Skyl stænglerne grundigt. Skær dem i stykker a ca. 3 cm. Læg rabarberstykker, sukker, vaniljekorn og -stang i et ovnfast fad og vend godt rundt. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til rabarberne er møre. Vend forsigtigt rundt undervejs. Tag fadet ud og lad kompotten køle af på køkkenbordet.
Knus kardemommekapslerne i en morter, tag de sorte frø ud af kapslerne og knus dem til pulver i en morter. Kassér de grønne skaller.
Pisk æggeblommer, kardemommepulver og flormelis sammen i en skål i ca. 8-10 minutter, til det er hvidt og meget skummende.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, vend det hele forsigtigt sammen og kom ismassen i en skål og sæt den på frys i min. 4 timer.
Tag isen ud og temperer den inden servering i køleskabet i ca. 15 minutter.
Pisk æg, fløde, sirup, vaniljekorn og sukker sammen i en skål.
Vend brødet i blandingen og lad det suge i et par minutter. Tag brødskiverne op og vend dem derefter i kanelsukkeret. Steg brødskiverne i smør på en varm pande, til de er gyldne og sprøde.
Anret de lune arme riddere med rabarberkompot og kardemomme-is på tallerkener, drys evt. med lidt hakkede, ristede mandler og spiselige blomster.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.