Ingefærsuppe med risnudler

Del opskrift

Ingredienser

Ingefærsuppe
1 hel kylling
2-3 stængler bladselleri
1 porre
½ spsk. hel sort peber
1 spsk. hele korianderfrø
½ spansk chili, uden frø og kerner
Ca. 40 g ingefær
4-5 spsk. fishsauce
2-3 stængler citrongræs
1 stor gulerod
1 spsk. salt
1 helt hvidløg
Limesaft efter smag
Fyld til suppen
600 g risnudler
150 g friske shiitakesvampe
5-6 store blade grønkål
2-3 spsk. sesamolie
2 forårsløg frisk koriander
1 stor gulerod
1 bundt purløg
2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Ingefærsuppe

En hel kylling sættes over i koldt vand i en suppegryde med vand til kyllingen er lidt mere end dækket. Kog op skum af. Hak grøntsagerne groft og tilsæt til suppen sammen med krydderierne. Lad suppen simre i 1,5-2 timer til kyllingen er mør. Tag kyllingen op og lad den køle af. Si grøntsagerne i suppen fra, og skru op for varmen og lad suppen koge ind til ca 2/3. Smag suppen til med fishsauce, limesaft og ingefærsaft efter behov.

Fyld til suppen

Pluk kødet af kyllingen.
Snit shiitakesvampe, grønkål, blegselleri, gulerødder og koriander. Finsnit også gerne stilkene fra koriander, da de har en dejlig kraftig smag. Brun shiitakesvampene i sesamolie på en brandvarm pande, og resten af de snittede grøntsager i en smule fishsauce. Vend rundt i ca. 20 sekunder.
Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken. Kom de kogte varme nudler i en suppetallerken, fordel lidt kyllingekød og de stegte grøntsager over og hæld så suppen over. Drys med frisk koriander og purløg. Server straks.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps