Kom æblemost i en kasserolle sammen med tyndskåret ingefær, krydderier og honning. Kog det op og lad det simre i 10-15 minutter. Lad det derefter stå og trække min 30 minutter i kasserollen.
Nu har du basen til din æblegløgg, som kan laves i god tid og som holder sig fint en uges tid på køl. Lad krydderierne blive i, da de forsat trækker smag.
Skær æblerne i små tern og vend med 2 spsk. citronsaft. Hæld gløggbasen gennem en sigte og over i en gryde. Tilsæt den koldpressede æblemost og kog langsomt op. Når den simrer lige under kogepunktet, tilsæt citronsaft og pres saften ud af den friskrevede ingefær, mellem to skeer eller med hånden.
Kom til sidst rommen i og varm op igen til lige under koge- punktet. Tag æblegløggen af blusset og fordel æbleternene i nogle varmefaste glas og hæld til sidst den varme gløgg over.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.