Friskost med krydderurter

Del opskrift

Ingredienser

Syltede rødløg
2 rødløg
1⁄2 spsk salt
150 g sukker
1 1⁄2 dl eddike
1 1⁄2 dl vand
3 peberkorn
1 stk laurbærblad
1 spsk honning
Rørt friskost
150 g gedefriskost fra Søvind, friskost på komælk kan også bruges
1 spsk finthakket dild
1 spsk snittet purløg
1 spsk hakket kørvel
1 tsk piment d’espelette eller rosenpaprika
1 tsk røget paprika
1 tsk røget paprika
Lidt citronsaft
Havsalt og friskkværnet peber
Anretning
2 dl kviste af forskellige krydderurter, fx kørvel, dild, purløg og skvalderkål
4 skiver ristet rugbrød eller knækbrød

Fremgangsmåde

Syltede rødløg

Start med at lave de syltede rødløg. Pil rødløgene og skær dem i ringe. Vend dem med salt og lad dem trække i ca. 30 minutter. Kom løgringene i en sigte og skyl dem godt under rindende vand. Lad dem dryppe af og kom dem i et sylteglas. Kog resten af ingredienserne til kogelagen op, fjern gryden fra varmen og lad lagen køle helt ned, inden du hælder den over løgene. Lad dem sylte i min. 4 timer før brug og gerne natten over.

Rørt friskost

Rør alle ingredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber samt en anelse sukker og citronsaft.

Anretning

Kom 4 store spiseskefulde syltede rødløg i en sigte og lad dem dryppe af. Smør knækbrød eller ristet rugbrød med den rørte friskost, kom de syltede rødløg ovenpå og læg en lille høstak af krydderurter øverst.