Hvis du skal have helt pivfrisk stenbidderrogn, kan du købe rognen i hinder hos din fiskehandler. Det er meget nemt at rense og befrie dem fra hinderne selv.
Du skal starte med at fjerne de største hinder og derefter lægge rognen i en skål med koldt vand. Pisk grundigt med et metalpiskeris, indtil hinderne slipper rognen og sætter sig fast på piskeriset. Når hinderne er fjernet, skal du si vandet fra og tilsmage stenbiderrognen med salt, peber, citronsaft og -skal.
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne godt, før de moses. Mos dem grundigt, så der ikke er klumper.
Rør mosen godt sammen med smør og tilsæt herefter fløde, bagepulver og kartoffelmel og rør til dejen er lind. Tilsæt nu et æg ad gangen og krydr med salt, peber og muskatnød.
Varm en pande op. Kom smør på og læg klatter af dej på panden. Bag i 1-2 minutter, før de vendes og bager færdigt i cirka 1 minut. Læg de færdige, små blinis på et fad, efterhånden som de bliver stegt.
Finhak rødløg og snit purløg. Anret med creme fraiche, stenbiderrogn, rødløg, purløg og riv citronskal over til sidst.
Get delicious recipes, latest news from the restaurants, updates from Adam’s kitchen, great offers and competitions.
With a desire to take his business in an even more sustainable direction, Adam Aamann has had large parts of his business certified organic with an organic percentage of 60-90%. In doing so, Adam Aamann is sharpening the course he has been navigating since opening Aamanns Deli & Takeaway in 2006.