Skyl krydderurterne, nip bladene af og tør dem i salatslynge eller i et viskestykke. Kom dem i en et stavblendergla sammen med olien og blend i et par minutter, til olien er grøn og uden hele stykker krydderurter. Kom evt. olien igennem en finmasket sigte, hvis mayonnaisen skal være helt glat.
Komme alle ingredienserne i stavblenderglasset på en gang.
Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Blend herefter imens du holder stavblenderen i bunden af glasset. Efter kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk og du kan nu køre blenderen lidt op og ned. Tilsæt en smule vand og blend igen så du får en cremet hjemmerørt urtemayo.
Smag til med salt og evt. ekstra citronsaft. Mayoen smager bedst, hvis den er lidt til den syrlige side, og laver man den med persille, så smag den til med en lille smule friskrevet hvidløg. Hjemmerørt urtemayo på ca. 1 min.
Stil straks mayonnaisen på køl, hvor den kan holde sig i 5-6 dage.
Get delicious recipes, latest news from the restaurants, updates from Adam’s kitchen, great offers and competitions.
With a desire to take his business in an even more sustainable direction, Adam Aamann has had large parts of his business certified organic with an organic percentage of 60-90%. In doing so, Adam Aamann is sharpening the course he has been navigating since opening Aamanns Deli & Takeaway in 2006.